Cuando:
27 octubre, 2017 – 2 abril, 2018 todo el día
2017-10-27T00:00:00+02:00
2018-04-03T00:00:00+02:00
Donde:
Palau Robert
Passeig de Gràcia 107
08008 Barcelona
Precio:
Gratis

El Palau Robert inaugura el proper dijous 26 d’octubre a les 19.30 h l’exposició “Joana Biarnés. A contracorrent”.

Joan Biarnés és la primera fotorreportera del periodisme català i espanyol que va anar “a contracorrent” amb valentia en una època de pensament únic i en un ofici amb presència majoritàriament masculina. El seu llegat fotogràfic, que va des de l’esport fins al reportatge social passant per accidents i catàstrofes, mostra una etapa clau del segle XX: els anys de l’Espanya trista i empobrida del franquisme i els inicis de la democràcia, amb aspiracions de llibertat i obertura d’una societat que recuperava la il·lusió.

Joana Biarnés també va saber utilitzar el seu enginy i empatia per connectar amb la faràndula de l’època: va guiar a Serrat en els seus primers passos per Madrid, va fotografiar a Raphael en les seves gires, va acompanyar a Massiel a comprar el vestit per al festival d’Eurovisió i va aconseguir fotografiar els Beatles al seu hotel de Barcelona.

La mostra reuneix una selecció de noranta fotografies de l’ampli arxiu de la fotògrafa que mostren l’Espanya de la postguerra civil amb posicions immobilistes i terriblement masculinitzades. Les fotografies corresponen a l’època en què Joana Biarnés va treballar al diari de tarda “Pueblo”, des del 1963 fins al 1973.

Coincidint amb la inauguració de l’exposició, es presentarà el llibre “Joana Biarnés. Disparant amb el cor”, editat per la Fundació Photographic Social Visión i per Blume. El volum conté els pròlegs del fotògraf i periodista Chema Conesa, de la periodista i escriptora Natalia Figueroa, dels textos en primera persona de Joana Biarnés comentant les seves fotografies i anècdotes de vida i una acurada biografia a càrrec del periodista Jordi Rovira.

Joana Biarnés. A Contracorrent