El CIRC

El circ com a font de màgia, d’imaginació, d’art, de tradició, d’innovació, de llegendes familiars, de modernitat, d’escola, de viatges, carrosses i tendals,… Tot això i més és el que ens va atreure a l’hora d’apostar per a un projecte on el circ era el protagonista… el CIRC en lletres majúscules, no només l’espectacle per a petits i grans, el circ com a filosofia de vida.

El projecte neix amb la voluntat dels membres del grup d’apropar-nos a les PERSONES que composen el circ… no es tractava de fer fotografies d’una funció, sinó que havíem d’anar més enllà i fer fotografies de les persones. Parlar amb els artistes i fotografiar la seva essència a través dels espectacles, dels assajos, de l’estona de maquillatge prèvia a la funció, … afegint el màxim nombre de perspectives possibles.

Hem trigat un any a tenir el projecte acabat, ha sigut una experiència molt satisfactòria. Ens hem dut la grata sorpresa que la gent del circ està molt més a prop nostre del que pensàvem, sempre disposada a col·laborar en la nostra labor com a fotògrafs… Ens han rebut amb les portes obertes, hem entrat per LA PORTA GRAN! I hem compartit els seus moments, dins i fora de l’escenari.

Hem anat a circs familiars, grans, petits, on la feina de cada persona és bàsica per muntar, desmuntar, vendre entrades, actuar, servir cafès, netejar, etc. Hem anat a escoles de circ, llocs de nova creació ja que abans l’escola era la família i la tradició i l’art passava de pares a fills i ara no sempre és així. Hem anat a prop de casa, hem anat lluny, molt lluny… i no només en distàncies.

Hem volgut fotografiar l’essència del circ, el seu món, un món on la realitat i la fantasia es barregen, on riure’t i sorprendre’t és l’objectiu, on somniar és obligatori…això és el circ.

El nostre cordial agraïment a tots els/les artistes que tan amablement han col·laborat amb el nostre projecte:
CIRC RALUY, ALMAZEN, MERCHE 8A, CRISTY GARBO,
LLUNA ALBERT, CARLO JARZ, CIRCO ALEX ZAVATTA,
ESCUELA DE CIRCO ROGELIO RIVEL, CIRC AL CASTELL DE MONTJUÏC.

A tots, moltes gràcies.